Carrer de Francesc Benetó

CastellóCastelló

Francesc Benetó Martínez (Castelló 1877 – Lisboa, Portugal 1945) fou un virtuós violinista i compositor. Va estudiar en el Conservatori de València. Oït per Sarasate, li va recomanar que ampliara estudis al Conservatori de París. Allí va actuar en les orquestres d’Édouard Colonne i del mestre d’Harcourt. L’any 1901 va marxar a Lisboa i allí va desenvolupar des d’aleshores la seua activitat professional. Entre altres coses va dirigir la Societat de Música de Cambra i va ser solista de l’Orquestra Filharmònica. Autor de diverses obres per a violí i piano sobre temes populars portuguesos. El 28 de maig de 1919 se li va concedir el títol de Fill Predilecte de Castelló. El 9 de febrer de 1933, la corporació municipal republicana va acordar posar el seu nom a una via pública de l’eixample situada a l’oest de la vila, cap a la partida de l’Almenà. Comença al carrer d’Escalante i arriba fins al d’Ausiàs March.

El 13 d’octubre de 2018 es presentà a Castelló el disc de les obres per a violí i piano de Francesc Benetó, interpretat pel portugués Nuno Soares al violí i pel rus Yuri Popov al piano.

Per a saber més sobre la figura de Francesc Benetó, punxa en el següent enllaç: Perfil biogràfic de Francesc Benetó Martínez, per Francesc Xavier Martí Juan

Vols ampliar informació?

Envia’ns el següent formulari…