Carrer de Pérez Cabello

CastellóCastelló

José Pérez Cabello (Castelló 1869-1916) fou metge de Castelló i Senyera. A la Universitat de València es va llicenciar en Medicina i Cirurgia en 1889. Un cert temps fou metge titular a Carcaixent. Fou nomenat metge titular en propietat de Castelló en 1897, i des de llavors i quasi ininterrompudament exercí la medicina entre els castellonencs amb abnegació i professionalitat. A l’Arxiu Municipal es conserva una memòria inèdita seua sobre el paludisme a Castelló.

Va donar nom oficial del carrer de Sant Roc entre el 12 de maig de 1931 i 1979. Fou una proposta del president de l’Obrera, perquè el metge Pérez Cabello va ser fundador i facultatiu de la Societat. 

El 3 d’agost de 1979, el primer Ajuntament democràtic decideix traslladar el rétol de Pérez Cabello al carrer d’Isabel la Catòlica, de manera que el carrer de Sant Roc recupera el seu nom popular. D’altra banda, el carrer d’Isabel la Catòlica era conegut com a carreró de la Figuera, perquè era un atzucac que acabava en un casalot que contenia una gran figuera; en temps més antics era l’atzucac de Salom o de Daroquí, i en el segle XX “travesía del Doctor Ramón y Cajal”. L’atzucac es va obrir en 1956. Ara el carrer comença a Ramón y Cajal i acaba a la ronda de l’Almenà.

Vols ampliar informació?

Envia’ns el següent formulari…