Carrer de Pla i Rubio

CastellóCastelló

Albert Pla Rubio (Castelló 1867– Barcelona 1937) fou un pintor format a l’acadèmia del xativí José Carchano, a l’Acadèmia de Belles Arts de San Fernando de Madrid i a la de Sant Carles de València. Va ser professor a les escoles d’arts i oficis de València, Cadis i Barcelona. Va obtenir la medalla de primera classe en l’Exposició Nacional de Belles Arts de 1895 i 1901, la medalla d’or de l’Exposició Internacional de París de 1899 i la medalla d’or de l’Exposició Universal celebrada a Munic l’any 1901. Va cultivar el costumisme, el retrat i el bodegó. Algunes obres reflectixen la vida popular de la seua època. La seua obra, actualment, és molt valorada per col·leccionistes i estudiosos.

El 9 de febrer de 1933, l’Ajuntament republicà acordà per unanimitat dedicar-li “el callejón de la calle de Blasco Ibáñez que está junto a la Sociedad Obrera”. Es tracta d’un atzucac del nucli antic que ha rebut diversos noms populars al llarg de la història: d’Uberos, de Llagària, de la Pilota o del Trinquet, i de l’Obrera.

El 2006, el seu quadre Collita de la taronja es va vendre a la casa de subastes Christie’s de Londres per 16.800 dòlars (USD).

Per a veure més obres d’Albert Pla Rubio, punxa en el següent enllaç: Albert Pla i Rubio

Vols ampliar informació?

Envia’ns el següent formulari…