Plaça de l’Església de Castelló

CastellóCastelló

És el nucli originari del poble. L’església de Santa Maria va ser fundada després de la conquesta. La planta de l’edifici actual deu ser de finals del segle XV, però ha estat considerablement reformat en l’interior i l’exterior en èpoques posteriors. L’ornamentació barroca de tradició valenciana s’ha restaurat en els darrers anys i es pot contemplar en tot el seu esplendor. La porta tapiada és de l’any 1692 i damunt seu hi ha un escut amb torre torrejada cisellat sobre pedra. La seua capella de la Comunió, amb la seua cúpula de teules vidrades sobre tambor octogonal i decorada interiorment amb frescos de Lamberto Alonso va ser construïda l’any 1919.

El campanar, de tradició romànica, és més antic que l’església i és considerat una de les edificacions d’estes característiques més antigues de la rodalia. És de base quadrada  (4,30 m) construïda amb pedra de carreus. Consta de quatre cossos separats per cornises. Els tres primers cossos són de pedra i el quart de maçoneria mixta. En total arriba a uns 30 m d’alçada.

En la mateixa plaça es troba la capella de la Sang o de l’Aurora, al costat de la qual es trobava l’hospital de Sant Jaume, casa de beneficència fundada l’any 1457 per Vicent Garcia.

Vols ampliar informació?

Envia’ns el següent formulari…