Poliesportiu Municipal Antoni Escuriet

CastellóCastelló

Antoni Escuriet Pedro (Senyera 1909 – Castelló 1988) fou un ciclista brillant que va destacar en l’àmbit esportiu espanyol entre 1926 i 1943. Va participar en les curses ciclistes més importants de la seua època i va obtenir nombrosos premis, entre altres: 6 campionats regionals de fons en carretera, 2n en el Campionat d’Espanya (1931), 1r en la Volta a la Comunitat Valenciana (1933), 5é en la Volta a Espanya (1936), etc. Va regentar un primer taller de bicicletes que es trobava al carrer de Ramón y Cajal. Després va obrir un taller de reparació de bicicletes i botiga de bicicletes, ciclomotors i electrodomèstics al nº 11 del carrer de Josep Talens.

El 3 d’agost de 1979, el primer Ajuntament democràtic canvia el nom del carrer del General Fanjul per Antoni Escuriet. Cap a 1989 este carrer recupera el nom popular: carrer del Molí. I Antoni Escuriet dona nom a l’antic Poliesportiu Municipal que es trobava al camí de la Pobla. El nom de l’il·lustre ciclista s’ha mantingut en el nou Poliesportiu que es troba al camí del Pla (o carrer de Virgili Bernabeu).

Punxa en el següent enllaç per a llegir l’article de Ramon Vicent: Antoni Escuriet i Salvador Molina en la “Vuelta” Ciclista a Espanya

Vols ampliar informació?

Envia’ns el següent formulari…